fbpx
Now offering free shipping in Canada!

Made in Canada

Award Winning

Hirudoterapi

Hirudoterapi

Hirudoterapi är en behandling med medicinska blodiglar. Denna terapi blev utbredd för många år sedan. Redan på 1800-talet användes blodiglarnas medicinska egenskaper för att läka patienter från många sjukdomar. Det speciella med dessa små healers är att deras hemlighet innehåller ett ämne som har en smärtstillande effekt, och därför är igelbettet praktiskt taget smärtfritt. Idag blir hirudoterapibehandling återigen populär, trots att det, eftersom det relaterar till icke-traditionella behandlingsmetoder.

Indikationer för blodiglarbehandling

Behandling med en sådan metod som hirudoterapi är baserad på det faktum att, efter att ha fastnat på hudens yta, kastar igeln omedelbart in i patientens blod en dos av dess saliv, som innehåller:

Baserat på egenskaperna hos iglar saliv, ordinerar läkaren behandling med medicinska iglar för sådana komplexa sjukdomar som tromboflebit och åderbråck. De fördelaktiga egenskaperna hos de ämnen som utgör saliven hos iglar används i stor utsträckning vid behandling av hjärt- och kärlsjukdomar.

Användningen av blodiglar vid behandling av olika sjukdomar i muskuloskeletala systemet förtjänar uppmärksamhet. Hirudoterapi är också effektivt för att läka neuroser, neuralgi och sömnstörningar.

Kontraindikationer för användning av medicinska blodiglar

Utnämningen av hirudoterapisessioner har sina egna kontraindikationer, som inkluderar:

Det är omöjligt att använda medicinska blodiglar om patienten har en individuell intolerans mot sekret och ämnen som finns i saliv från blodiglar. Förskriv inte hirudoterapisessioner under menstruation. Detta beror på det faktum att en kvinna i dessa dagar redan upplever blodförlust. Sådan behandling kan ordineras av en kvalificerad läkare som har tillräcklig erfarenhet inom detta område och vet allt om sin patients hälsa.

Hirudoterapi i Moskva används som ett effektivt verktyg i kampen mot olika sjukdomar av läkare på många kliniker och vårdcentraler. Men bland sådana institutioner är en speciell plats upptagen av behandlings- och diagnostikcentret “Novomed”, där högkvalificerade läkare arbetar. Här används endast specialodlade medicinska blodiglar för behandling, vilket garanterar fullständig säkerhet för sina patienter.

Hirudoterapiprocedur

Du kan placera blodiglar på platser där biologiskt aktiva punkter finns. Det är strängt förbjudet att placera dem i omedelbar närhet av stora blodkärl, i ansiktet och områden med förtjockad hud. Igeln placeras i ett sterilt provrör, sedan appliceras kärlet på önskat område på patientens kropp och väntade tills böljande rörelser märks på blodiglens kropp. Det betyder att den lilla healern sög in och började dricka blod. Röret kan tas bort. Procedurens varaktighet är från 5 till fyrtio minuter.

Efter att igeln har sugits i blod, faller den av av sig själv. Ett sterilt bandage appliceras på det lilla såret, eftersom det kommer att blöda. Hirudin tillåter inte blod att koagulera omedelbart och det kommer att sluta utsöndras från såret efter en dag.

Behandling med medicinska blodiglar

När du kontaktar medicinska institutioner som erbjuder en hirudoterapisession till ett lågt eller högt pris, bör du vara uppmärksam på tillgången på certifikat som tillåter centrets anställda att utföra sådana procedurer. Priset för blodiglarbehandling i det medicinska och diagnostiska centret Alexapotek.com överensstämmer helt med kraven och kvaliteten på de tjänster som tillhandahålls.

monroegillison